Privacyverklaring

Wij vinden het belangrijk dat onze sollicitatieprocedure voor jou als sollicitant transparant, persoonlijk en betrouwbaar is. Dit geldt ook voor de manier waarop wij in dit proces met jouw gegevens omgaan. Met deze verklaring informeren we je over de belangrijke onderwerpen die betrekking hebben op jouw privacy in onze sollicitatieprocedure die via www.werkenbijwelkoop.nl wordt aangeboden. Als je hier meer vragen over hebt, dan kun je altijd bij ons terecht

Hieronder hebben we de voor jou belangrijke vragen met antwoorden op een rijtje gezet. 

  • Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn Persoonsgegevens? 
  • Welke verwerkingen faciliteert Welkoop bij werving en selectie? 
  • Welke regels gelden voor Welkoop bij de verwerking van Persoonsgegevens? 
  • Waar kan ik terecht met een vraag of een klacht? 
  • Kan Welkoop dit document wijzigen?

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn Persoonsgegevens?

Welkoop Retail B.V. is verantwoordelijk voor de verwerking van Persoonsgegevens. 

Dit zijn onze gegevens: 

Welkoop Retail B.V.
Galvanistraat 100
6716 AE Ede 

Bedrijfsregistratie: Kamer van Koophandel nummer 30073250
BTW nummer: NL007079278B01

Welke verwerkingen voert faciliteert Welkoop bij werving en selectie?

Via de website www.werkenbijwelkoop.nl faciliteert Welkoop de volgende verwerkingen: 

  • Faciliteren van sollicitaties op vacatures
  • Verzenden van jobalerts
  • Stellen van vragen of indienen van klachten

Faciliteren sollicitaties op vacatures

Persoonsgegevens 

Als je solliciteert bij Welkoop dan vragen we je de volgende Persoonsgegevens aan ons door te geven: 

  • Voornaam, Voorletters, Achternaam 
  • Geslacht, Geboortedatum 
  • Postcode, Huisnummer, Woonplaats, (Straat) 
  • Telefoonnummer, E-mail, 
  • Hoogste opleiding 
  • Motivatie, CV, (LinkedIn profiel) 
  • Beschikbare uren per week, Beschikbare dagen 
  • Verklaring dat je gerechtigd bent in Nederland te werken

Gebaseerd op expliciete toestemming 

We gebruiken deze gegevens op basis van jouw expliciete toestemming die je geeft bij het insturen van je sollicitatie voor de afwikkeling van onze sollicitatieprocedure en voor geen enkel ander doel. 

Veiligheidsmaatregelen 

Wanneer je solliciteert op een vacature van Welkoop, dan behandelen wij jouw gegevens zorgvuldig. De gegevens worden beveiligd opgeslagen binnen de Europese Unie en alleen degenen die betrokken zijn bij de selectieprocedure hebben toegang tot jouw gegevens. 

Inschakeling van derden 

Een screening of assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Indien dat het geval is, delen we jouw gegevens met een bureau die dit uitvoert, je gegevens worden verder niet gedeeld met andere partijen. 

Bewaartermijn 

Is er geen match, dan verwijderen wij jouw gegevens binnen 4 weken na afloop van de sollicitatieprocedure. Je krijgt hiervan bericht. Desgewenst kun je op dat moment toestemming geven aan ons om je CV te bewaren voor het geval er een passende functie beschikbaar komt. Dit doen we uiterlijk 2 jaar.

Verzenden van jobalerts

Persoonsgegevens 

Als je je abonneert op jobalerts bij Welkoop dan vragen we je jouw e-mailadres aan ons door te geven. 

Gebaseerd op expliciete toestemming 

We gebruiken deze gegevens op basis van jouw expliciete toestemming die je geeft bij het insturen van je aanmelding. We gebruiken je e-mail adres alleen om je te informeren over voor jou interessante vacatures. 

Je ontvangt een verificatie e-mail na je aanmelding om je deelname te bevestigen. Zo weten we zeker dat je echt degene bent die geïnteresseerd is in onze vacatures. 

Veiligheidsmaatregelen 

Je e-mail adres wordt opgenomen in een mailinglijst die beveiligd is opgeslagen binnen de Europese Unie en alleen degenen die betrokken zijn bij de werving en selectieprocedures hebben toegang tot deze lijst. 

Inschakeling van derden 

Er worden geen derden ingeschakeld in het kader van jobalerts. 

Bewaartermijn 

We bewaren je e-mailadres voor zolang je ons toestemming hebt verleend, je kunt je op ieder moment uitschrijven voor jobalerts via de link die onderaan de alert mail staat. Via deze link kun je ook je voorkeuren aanpassen.

Stellen van vragen of indienen van klachten

Persoonsgegevens 

Als je een vraag, verzoek of klacht naar Welkoop stuurt met betrekking tot sollicitaties dan vragen we je de volgende Persoonsgegevens aan ons door te geven: 

  • Voornaam, Achternaam 
  • Telefoonnummer, E-mail, 
  • De tekst van je vraag, verzoek of klacht 

 

Gebaseerd op expliciete toestemming 

Door het insturen van je vraag, verzoek of klacht geef je ons toestemming de door jou opgegeven persoonsgegevens te gebruiken voor de afwikkeling ervan. De gegevens zullen voor geen enkel ander doel gebruikt worden. Je ontvangt een bevestigingsmail. Zo weten we zeker dat je weet dat je melding bij ons is aangekomen. Binnen 30 dagen na ontvangst krijg je van ons een antwoord. 

Veiligheidsmaatregelen 

Je e-mail adres wordt opgenomen in een mailinglijst die beveiligd is opgeslagen binnen de Europese Unie en alleen degenen die betrokken zijn bij de werving en selectieprocedures hebben toegang tot deze lijst. 

Inschakeling van derden 

Er worden geen derden ingeschakeld in het kader de afhandeling van vragen, verzoeken of klachten. 

Bewaartermijn 

We bewaren je vraag, verzoek of klacht voor een periode van 2 maanden, waarna deze automatisch worden verwijderd.

Welke regels gelden voor Welkoop bij de verwerking van Persoonsgegevens?

Bij de verwerking van Persoonsgegevens is Welkoop onder meer gebonden aan: 

  • Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) 
  • De Nederlandse Uitvoeringswet AVG 
  • Telecommunicatiewet

Waar kan ik terecht met een vraag of een klacht?

Mocht je vragen hebben of een klacht hebben over de manier waarop wij met jouw Persoonsgegevens omgaan, dan kun je ons altijd bereiken:

Je ontvangt binnen een maand een schriftelijke reactie. Ben je niet tevreden met het antwoord, dan kun je: 

  1. een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens met het verzoek te bemiddelen of te adviseren in het geschil met ons. Hoe je deze klacht moet indienen is te lezen op www.autoriteitpersoonsgegevens.nl 
  2. een procedure starten bij de rechtbank.

Kan Welkoop dit document wijzigen?

Ja, deze privacy verklaring kunnen wij van tijd tot tijd wijzigen. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn of als de wetgeving wijzigt, dan passen wij de privacy verklaring daarop aan. De meest actuele versie van onze privacy verklaring kunt u steeds terugvinden op de website. 

Deze privacy verklaring is voor het laatst gewijzigd op 18 mei 2018.